Kuraklıkla boğuşan çiftçi bu yıl buğday fiyatının yüksek açıklanmasını istiyor

Konya Çiftçileri Yüksek Buğday Alım Fiyatları İstiyor

Konya’da kuraklık ve yüksek maliyetlerle mücadele eden çiftçiler, bu yıl buğday alım fiyatlarının yüksek olmasını talep ediyor. Ziraat Mühendisleri Odası Konya Şubesi Başkanı Burak Kırkgöz, kuraklığın etkisiyle Konya’nın tahıl ambarında hasadın gerçekleşmeyeceğini belirtiyor.

Kırkgöz, çiftçilerin buğday alım fiyatının 14-15 lira olmasını beklediğini ve üretimin devam edebilmesi için fiyatların yüksek olması gerektiğine dikkat çekiyor.

Geçen yıl düşük kalan alım fiyatları çiftçilerin tepkisine neden olmuştu ve bu yıl kuraklık ve maliyetlerin artmasıyla yüksek alım fiyatları bekleniyor. Kırkgöz, buğday fiyatlarının şu anda 10 lira civarında olduğunu ancak çiftçilerin 14-15 lira beklentisi bulunduğunu paylaşıyor.

‘Ciddi Rekolte Kayıpları Bekliyoruz’

Kırkgöz, tarımda zor bir yıl yaşadıklarını belirterek, kış yağışlarının yetersiz olduğunu ve susuz kalan kıraç alanlarda ciddi rekolte kayıplarının beklendiğini dile getiriyor.

‘Maliyetler Yüksek’

Kırkgöz, maliyetlerin yüksek olduğunu vurgulayarak, çiftçilerin ekonomik durumlarını etkileyen faktörlerden birinin de iklim değişiklikleri olduğunu belirtiyor. Tarımın desteklenmesi ve yüksek alım fiyatlarının açıklanmasının önemine dikkat çekiyor.

Related Posts

39 trilyon dolar zara kapıda: Tarım çökebilir mi?

Ramsar Sözleşmesi olarak da anılan Sulak Alanların Korunması Sözleşmesi Sekretaryası, “2025 Sulak Alanların Küresel Durumu: Sulak Alanların Değeri, Korunması ve Finansmanı” başlıklı rapor yayımladı. Sulak alan kaybı ile bu eğilimi tersine çevirmek …

Altının onsu yılın ilk yarısında yatırımcısını sevindirdi

Altının ons fiyatı, yılın ilk yarısında ABD tarifeleri, merkez bankası alımları ve doların zayıflamasıyla rekor seviyelere yükselirken, ikinci yarıda küresel risklerin azalması beklentilerine paralel olarak dengelenme öngörülüyor.

Ne Ordu, ne Giresun ne de Trabzon: Zirve şaşırttı: İşte en çok fındık üreten o ilçe

Dünyadaki fındık üretiminin yüzde 70’ini Türkiye karşılıyor. Karadeniz’in göz bebeği en çok bu ilde yetişiyor! Ne Giresun ne ordu… İşte Türkiye’nin en çok fındık üretimi yapan 20 ilçesi… 20. Tirebolu, Giresun – 13 bin 348 ton 19. Bulancak …

Mirasyedi gibi satıyorlar

Mirasyedi gibi devletin elindekileri satan iktidar şimdi de Maliye’nin vergi binasını satmak için hazırlık başlattı. Özelleştirme furyasıyla 2 baraj da satıldı.

Merkez Bankası’nın rezervleri belli oldu

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın rezervleri yaklaşık 10 milyar dolar arttı.

Çekya hazinesi dövizle doldu

Çekya’nın döviz rezervleri Haziran 2025’te 161.1 milyar dolara yükselerek son üç yılın en yüksek seviyesine çıktı. Çekya Merkez Bankası’nın yayımladığı verilere göre, Mayıs ayında 159.1 milyar dolar olarak revize edilen rakamdan sonra yaşanan bu …