Kan ve Kemik İliği Nakli Kongresi KKTc’de Gerçekleşti

Ulusal Kan ve Kemik İliği Nakli Kongresi Kuzey Kıbrıs’ta Gerçekleşti

Ulusal Kan ve Kemik İliği Nakli Kongresi, 10-12 Nisan tarihlerinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde düzenlendi. Toplam 256 katılımcının yer aldığı kongrede, 217’si sağlık uzmanıydı. Kongre boyunca 21 oturum ve çeşitli paneller gerçekleştirildi.

Hacettepe Üniversitesi’nden Prof. Dr. Hakan Göker Kongrede Konuştu

Kongre kapsamında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı ve Kemik İliği Nakli Derneği Başkanı Prof. Dr. Hakan Göker, kan ve kemik iliği nakli konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Göker, derneklerinin kuruluşundan itibaren sektörde önemli bir konuma geldiğini ve genç hematologlara eğitim fırsatları sunduğunu vurguladı.

Prof. Dr. Göker, derneğin uluslararası toplantılara katılım sağladığını ve Türk hematologları için sektördeki yenilikleri takip edip aktardığını belirtti. Ayrıca, derneğin sosyal projelere de önem verdiğini ve TEMA bağışları ile çevreye katkıda bulunduğunu ifade etti.

Kan ve Kemik İliği Nakli Hangi Hastalıklarda Kullanılıyor?

Prof. Dr. Göker, kan ve kemik iliği naklinin çeşitli hastalıkların tedavisinde kullanılabileceğini açıkladı. Bunlar arasında kan kanserleri (AML, ALL, NHL, Hodgkin lenfoma, multiple myeloma, KML, KLL, MDS), aplastik anemi, PNH, talasemi, immün yetmezlik durumları gibi hastalıklar yer almaktadır.

Car-T Tedavileri Konusunda Değerli Konuşmacılar

Prof. Dr. Göker, derneğin Car-T tedavileri konusundaki çalışmalarını da vurgulayarak, bu alanda dünyanın önde gelen isimlerini kongreye davet ettiklerini belirtti. Güney Kore Kan ve Kemik İliği Nakli Derneği ile ortaklaşa düzenlenen panelde, değerli konuşmacıların deneyimlerini paylaştığını ve katılımcılara farklı perspektifler sunma fırsatı verdiğini söyledi. – İSTANBUL

Related Posts

AKP Meclis’e sundu: Trafik cezalarına dev zam geliyor!

AKP, trafik cezalarının artırılmasını öngören yasa teklifini tamamladı. Teklifte, özellikle kazalarda olay yerinden ayrılanlara yönelik daha ağır yaptırımlar öne çıkıyor. Sürücü davranışlarını düzeltmeye yönelik birçok yeni düzenleme gündeme geliyor.

Rusya-Ukrayna savaşı küresel ekonomideki dengeleri değiştirdi

Rusya ile Ukrayna arasında Şubat 2022’den bu yana devam eden savaş, küresel ekonomide tarımdan, turizm ve ulaşıma, enerjiden lojistiğe çok sayıda sektörde dengeleri değiştirdi.

Araç sürücüleri dikkat, trafik akışı yönü değiştirildi! Yavaş gidilmesi uyarısı yapıldı

Karayolları Genel Müdürlüğünün yol durumu bültenine göre, Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Savaştepe Otoyolu Projesi kapsamında Malkara-Çanakkale (Çanakkale Köprüsü dahil) kesiminin 142-143. kilometrelerinde bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle Çanakkale …

Rekabet Kurumu’ndan Apple’a soruşturma!

Rekabet Kurumu, Apple ve bazı teknoloji firmalarına karşı soruşturma başlattı. Soruşturma, fiyat koordinasyonu ve rekabetin kısıtlanması şüphesiyle açıldı. Başlatılan inceleme, sektörün önemli oyuncularını kapsıyor.

İşsizlik Sigortası Fonu 4 ayda 68,5 milyar lira büyüdü

İşsizlik Sigortası Fonu, bu yılın ilk dört ayında 68,5 milyar lira büyüyerek, 427 milyar 483 milyon liralık varlığa ulaştı. Söz konusu dönemde fonun toplam gelirleri 146 milyar 83 milyon lira olurken, giderleri ise 77 milyar 572 milyon lirayı buldu.

Uçaklarda erken davrananlar yandı: 2 bin 603 TL ceza!

Yolcu Anonsları Genelgesi, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından yayımlandı. Genelge ile uçak yolculuğunda yeni dönem başlıyor. THY tarafından kabin ekiplerine gönderilen bilgilendirme duyurusuna göre, inişten sonra uçak tamamen durmadan …