Hatay’da eski muhtarın kardeşi yeni muhtarı vurdu

İHA

Hatay’da muhtarlık seçimlerinde kazanan kendisi olmayınca sinirlenen eski muhtar, terör estirdi.

31 Mart Yerel seçimlerinde, Antakya ilçesi Bitiren Mahallesi’nde muhtarlık seçimine katılan 46 yaşındaki Adem Bekler, 2 adayın girdiği muhtarlık yarışını kazandı.

580 seçmeni olan ve 2 adayın yarıştığı muhtarlık seçiminde 20 oy farka seçimi kazanan Bekler’in, 2019 seçimlerinde eski muhtarın 1. azası olduğu ortaya çıktı.

Yeni muhtara saldırdı

Seçimi kaybeden eski muhtar ile yeni muhtar seçilen Bekler arasında, ilerleyen süreçte sözlü diyaloglar yaşandı.

Geçtiğimiz pazartesi günü eski muhtar olan H.B., yanına 10 şahıs alarak Bekler Ailesi’ne fiziki saldırıda bulundu.

Eski muhtarın kardeşi kurşun yağdırdı

Olayın büyümesiyle eski muhtarın kardeşi B.B., yanında bulunan silahla yeni muhtar Bekler’e saldırıda bulundu.

2 kurşun sol bacağına ve 1 kurşun da sağ bacağına isabet eden Bekler, hastanede tedavi altına alındı.

‘Sana bir delik daha açarım’ diye tehdit etti

Muhtar Bekler’e ateş eden B.B., jandarma ekipleri tarafından yakalandı ve adli mercilerce tutuklandı.

Muhtar Bekler, eski muhtar tarafından seçimin ardından ‘Sana bir delik daha açarım, inan sözümde dururum’ denilerek tehdit edildiğini de söyledi.

“Sükunetle seçimi kazandım”

4 ay önceki yerel seçimleri kazanarak Bitiren Mahallesi’nin yeni muhtarı olan Bekler, “Eski muhtarın birinci azasıydım. Yanlışlar olursa ilk karşına çıkacak aday benim dedim kendisine. Yanlışları oldu. İlk karşısına çıkan ben oldum. Köylü beni seçti. Ben 20 oy farkla seçimi kazandım. Sessiz ve sükunetle seçimi kazandım. Okuldan ayrıldık.

“Beni evimde darbettiler”

Ben herkese kutlamayı yasakladım. Herkes sevincini evinde paylaştı. Ondan sonra husumet başladı. Eski muhtar beni köy meydanında tehdit etti. Köy meydanına gelen eski muhtar, ‘Sana bir delik daha açarım, inan sözümde dururum’ dedi. Beni evimde darbettiler. Silah sıktılar. Üç mermi ayağımdan kurşun yedim.” dedi.

Karısını da darbettiler

Eski muhtarın kardeşi tarafından 3 el ateş edilerek suikaste uğradığını dile getiren muhtar Adem Bekler, “Öğleden sonra saat 15.00 sıralarında annem ve babamla balkonda oturuyordum.

Köy meydanına gittim. Beni hanım aradı. Sadece ‘Adem neredesin’ dedi. Köyümüzde şebeke çekmediği için geliyorum dedim. Eve geldiğimde hanımın üstünde 4 kadın saçını başını yoluyorlardı.

“73 yaşında annemin kafasına taş ile vurdular”

Sonra eski muhtar geldi. Arabadan indiği gibi elinden sopayla üzerime geldi. Bir tane bana vurdu. Ondan sonra annem 73 yaşında annemin kafasına taş ile vurdular.

83 yaşında olan babamı darbettiler. Eski muhtar beni aşağı kameranın olmadığı yere çekti. Gel teke tek aşağıda görüşelim dedi. Beni kameranın olmadığı yöne çekti. Birbirimizle boğuşurken eski muhtarın akrabası ve kardeşi geldi.

“Eski muhtar bana suikast düzenledi”

Akrabası bana bıçak çekti. Kardeşi de silahı çıkardı. Bacağıma 3 el ateş etti ve yere yığıldım. Kendimden geçtim. Eski muhtar bana suikast düzenledi. Bacağımdan vurdular. 3 kurşun sıktılar. 2 kurşun sol bacağımdan, 1 kurşun sağ bacağımdan yedim.

Beni vuran da eski muhtarın kardeşi oldu. Tutuklanmıştı. Jandarmanın bilgisiyle tutuklandığını söylediler. Ayaklarımda ve dizden aşağıda uyuşma var.” şeklinde konuştu.

“Seçim yüzünden husumet vardı”

Eski muhtar tarafından ailecek saldırıya uğradıklarını dile getiren yeni muhtarın eşi Nazlı Bekler, “Saat 15.00 sıralarında oldu Arkadaşım kızımla beni kahve içmeye çağırdı. Kahve içmeye giderken eski muhtarın akrabası karşımdan geliyordu.

Evinden kayınvalidesiyle geliyordu. Seçim yüzünden husumet vardı. Yanıma geldi aniden saçımı tuttu ve beni yere çekmeye başladı. Kocam da nasıl geliyorum dediğini bile anlamadan telefonu attım. Kendimi savunmak zorunda kaldım.

“Kimsesiz olduğum günü beklediler”

Bu kumpas pazar günü kurulmuştu ama kocalarımız ve kayınlarım evde diye pazar günü erteliyorlar. Bizi kimsesiz olarak pazartesi günü yakalıyorlar. Bizi hanemizde darbediyorlar.

Kocamın ayağına 3 kez silah sıkıldı. Eski muhtar aile olarak kocama, bana ve çocuklarıma varana kadar hepimize suikast kurdular.” ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir