Yapay zeka destekli gezi rehberine Portekiz’den ödül

YTÜ Bilgisayar Mühendisliği Öğrencisi Yılmaz, Yapay Zeka Destekli Gezi Rehberi Geliştirdi

Geçtiğimiz sene Erasmus programı kapsamında Portekiz’e giden Yıldız Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği 3. sınıf öğrencisi Yusuf Yılmaz, Avrupa’nın farklı yerlerini gezerken zorluklarla karşılaştı. Bu deneyiminden ilham alarak yapay zeka destekli bir gezi rehberi uygulaması geliştirmeye karar verdi.

Uygulama, Shift Appens 2025 etkinliğinde “Gamification (Oyunlaştırma)” kategorisinde birinci seçildi. Kullanıcılara oyun ve sorularla kişiselleştirilmiş bir deneyim sunmayı amaçlayan uygulama, cihaz konumunu kullanarak bulunduğunuz yere özgü kültürel bilgiler ve görevler sunuyor.

Yılmaz, uygulamanın demo sürümünü internet tarayıcısında kullanıma sundu ve mobil sürüm üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Ayrıca, yapay zeka entegrasyonu sayesinde uygulama otomatik olarak sorular hazırlıyor ve bilgi veriyor.

Yılmaz: ‘Hayalimdeki Birincilik Geçen Sene Gerçekleşti!’

Yusuf Yılmaz, aldığı ödülle ilgili yaptığı açıklamada, gezmeyi sevenler için bir şeyler yapma isteğiyle hareket ettiğini belirtti. Geçtiğimiz senenin hayalini kurduğu birinciliği elde etmenin mutluluğunu yaşadığını dile getiren Yılmaz, yapay zeka kullanımının önemine dikkat çekti.

Uygulamanın kullanımı konusunda bilgi veren Yılmaz, uygulamanın kullanıcılarına yeni yerler keşfetme ve kültürel farkındalık kazanma fırsatı sunduğunu belirtti. Kullanıcılar, uygulama içinde oyunlar oynayarak ve görevleri yerine getirerek puanlar kazanabiliyor ve bu puanları çeşitli indirimlerde kullanabiliyorlar.

Yılmaz’ın yapay zeka destekli gezi rehberi uygulaması, gezi tutkunları için son derece kullanışlı ve eğlenceli bir deneyim sunmayı amaçlıyor.

Related Posts

CHP’den ‘zorunlu eğitim kısalacak’ iddialarına tepki: ‘Zorunlu eğitimden vazgeçilemez’

CHP Emek Büroları, zorunlu eğitimin kısaltılacağı iddialarına ilişkin, “Çocuklarımızın geleceği için yapılması gerekenler nettir: Zorunlu eğitimin kısaltılması çalışmalarına derhal son verilmeli, sürekli çocuk işçi ölümleriyle gündeme gelen MESEM uygulaması durdurulmalı, laik, bilimsel ve parasız eğitim güvence altına alınmalı, eğitimde cemaat ve vakıflarla yapılan tüm protokoller iptal edilmelidir” açıklamasını yaptı.

Grammy ödüllü caz sanatçısı Meshell Ndegeocello, İstanbul’da konser verdi

Grammy ödüllü caz sanatçısı Meshell Ndegeocello, İstanbul’da konser verdi

Şap hastalığı nedir, nasıl bulaşır? Şap hastalığı belirtileri

Şap hastalığı nedeniyle hayvan pazarlarından duyurular gelmeye başladı. Kayseri Ticaret Borsası’nın (KTB) sosyal medya hesabından yapılan paylaşım ile KTB Canlı Hayvan Pazarı’nın şap hastalığı önlemleri dolayısıyla kapalı olacağı duyuruldu. Aynı şekilde, Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Kurban Bayramı sonrası artan hayvan hareketliliğine bağlı olarak şap hastalığında riskin yükselmesi nedeniyle hayvan pazarları ve borsaları ikinci bir emre kadar tedbiren kapatıldığını açıkladı. Peki, Şap hastalığı nedir, nasıl bulaşır? Şap hastalığı belirtileri ve merak edilenler…

ALES/2 sınavı ne zaman yapılacak? 2025-ALES/2 sınav giriş yerleri açıklandı mı?

2025 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı’nın (ALES/2) ikinci oturumu için geri sayım başladı. Peki, ALES/2 sınavı ne zaman yapılacak? 2025-ALES/2 sınav giriş yerleri açıklandı mı?

Yeşilçam’ın yıldızı Cüneyt Arkın’ın vefatının üzerinden 3 yıl geçti

Yeşilçam’ın yıldızı Cüneyt Arkın’ın vefatının üzerinden 3 yıl geçti

Cumhuriyet’in haberinin ardından LGS skandalına MEB’den yeni açıklama: Usule aykırılık kabul edildi, ‘sınav güvenliği’ savunuldu

Cumhuriyet’in gündeme taşıdığı LGS skandalında yeni gelişmeler yaşanıyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), sınav kitapçığının usule aykırı şekilde sınav esnasında dışarı çıkarıldığını ikinci kez doğruladı. Bakanlık, sınav güvenliğinin tehlikeye atılmadığını savunsa da, kamuoyundaki tartışmalar ve velilerin endişeleri devam ediyor.