Gazze ‘kıtlık bölgesi’ ilan edildi

Filistin Başbakanı Gazze’yi Kıtlık Bölgesi İlan Etti

Filistin Başbakanı Muhammed Mustafa, Ramallah’ta Bakanlar Kuruluna bağlı kriz yönetim merkezinde basın toplantısı düzenledi. Mustafa, Gazze’yi kıtlık bölgesi ilan ettiklerini ve Birleşmiş Milletler dahil tüm ülkeleri uluslararası insancıl hukuk gereğince acil bir şekilde harekete geçmeye çağırdıklarını belirtti.

Mustafa, uluslararası toplumdan açlığın bir savaş aracı olarak kullanılmasını yasaklayan BM kararlarının uygulanmasını isteyerek BM sisteminin Gazze’yi acil bir şekilde kıtlık bölgesi olarak ele almasını talep etti.

Filistin Başbakanı Mustafa, “Halkımıza yönelik saldırılarla ve açlıkla mücadele etmek için elimizden gelen her şeyi yapmaya devam edeceğiz; uluslararası toplumla hayatları kurtarmak ve yeniden inşa sürecine ulaşmak için kararlılıkla çalışacağız.” şeklinde konuştu.

Ateşkes ve esir takası anlaşmasının birinci aşamasının sona ermesinin ardından 2 Mart’ta Gazze Şeridi’ne insani yardım girişlerini durduran İsrail, bölgede açlıktan çocuk ölümleri dahil büyük bir insani felakete neden oluyor. Su ve elektrik tedarikinin kesilmesi ve sınır kapılarının kapanması ise Gazze’deki Filistinlilerin zor şartlar altında yaşamalarına neden oluyor.

Gazze Şeridi’ndeki Sağlık Bakanlığı Genel Müdürü Münir el-Burş’un Mayıs ayında yaptığı açıklamada ise Gazze halkının yüzde 91’inin gıda krizi yaşadığı, yüzde 65’inin temiz içme suyuna ulaşamadığı ve çocukların ile emziren annelerin yüzde 92’sinin beslenme yetersizliğiyle karşı karşıya olduğu bilgisi paylaşılmıştı.

Gazze’de açlıktan ölenlerin sayısının çoğunlukla çocuklar ve bebeklerden olmak üzere 57’ye ulaştığı bildirilmişti.

Related Posts

Kilitli kapıların ardındaki inanılmaz detaylar | O yemekler neden yasak? ‘Tatsız tuzsuz makarnalar, su gibi soslar…’

Dünyanın dört bir yanındaki Katolik kiliselerini temsil eden kardinaller, yeni papayı belirlemek için Vatikan’da toplandı. Kardinaller bu iş için inşa edilmiş özel bir misafirhanede kalıyor. Su içtikleri bardaktan attıkları çöpe kadar kontrol edilen kardinallerin bazı yemekleri yemeleri bile yasak. Peki bunun sebebi ne?

Barış dönemi sona erdi: Dünya savaşı geldi çattı

Hindistan ve Pakistan arasındaki gerilim ve Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş, Üçüncü Dünya Savaşı riskini kritik seviyeye taşıyor. Uluslararası sistemin, bu tehdidi önleyecek mekanizmalardan yoksun olduğu görülüyor. İkinci Dünya Savaşı öncesindeki olayların benzerlerinin yaşandığı bugün de net bir şekilde gözlemlenebiliyor.

New York borsası yükselişle açıldı

New York borsası yükselişle açıldı

Hindistan ve Pakistan arasındaki çatışmalar, sivil havacılığı olumsuz etkiledi

İki ülkenin hava sahalarını kapatması, hem bölgeye yönelik uçuşları aksattı hem de uçuş sürelerini uzattı. Hindistan’da 7 Mayıs’ta yapılması planlanan 430 uçuş iptal oldu

İstanbul’da barajların doluluk oranı belli oldu: O sınıra yaklaştı

İSKİ’nin resmi verilerine göre, 8 Mayıs Perşembe günü İstanbul’a su sağlayan barajların toplam doluluk oranı yüzde 80,26 olarak ölçüldü.

Beyaz Saray’ın en hassas konusu: Melania Trump nerede?

ABD First Lady’si Melania Trump’ın, eşi Başkan Donald Trump’ın göreve başlamasından bu yana geçen 108 günün yalnızca 14’ünü Beyaz Saray’da geçirdiği ortaya çıktı. Resmi konutun doğu kanadında “first lady”lere ayrılan bölümün ışıklarının genellikle kapalı olduğu, panjurlarının ise sürekli örtülü tutulduğu bildirildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir