59. PISA Yönetim Kurulu Toplantısı İstanbul’da gerçekleştirildi

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI PİSA YÖNETİM KURULU TOPLANTISINA EV SAHİPLİĞİ YAPTI

İstanbul’da düzenlenen toplantıya, Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı (OECD) yetkilileri ve PISA ülkeleri temsilcileri katıldı.

Bakan Yardımcısı Yelkenci’nin açılış konuşmasında, Türkiye’nin OECD ile eğitim politikalarının geliştirilmesi ve izlenmesi konusunda değerli bir işbirliği yürüttüğü vurgulandı. Yelkenci, Türkiye’nin PISA araştırmasına düzenli katılımının önemine işaret ederek, matematik ve fen bilimleri alanlarında önemli ilerlemeler kaydettiğini belirtti. Ayrıca, okuma becerilerinde pandeminin etkisiyle daha zorlu bir süreç yaşandığını ve bu alanda özel politika ve müdahale programlarına ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Bakan Yardımcısı Yelkenci, eğitim sisteminde yapılan reformlarla eğitime erişimin yaygınlaştırılması, öğretmen niteliğinin artırılması ve fiziki altyapının güçlendirilmesi için kapsamlı adımlar atıldığını dile getirdi. PISA ve diğer uluslararası izleme araştırmalarının Türkiye’de eğitim sisteminin dönüşümünü gözler önüne serdiğini belirten Yelkenci, “İzleme araştırmaları, eğitim sistemimizin güçlü yönlerini pekiştirmemize ve gelişime açık alanları doğru tespit ederek iyileştirme adımları atmamıza olanak sağlamıştır.” dedi.

“Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli”ni anlatan Yelkenci, bu modelin uluslararası eğitim vizyonlarıyla uyumlu olduğunu ve Türkiye’nin kültürel mirasını ve toplumsal değerlerini ön plana çıkardığını söyledi. Bakan Yardımcısı, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin oluşturulmasında PISA verilerinin dikkate alındığının altını çizdi.

Toplantıdaki diğer önemli bir konuşmacı ise PISA Yönetim Kurulu Başkanı Michele Bruniges oldu. Bruniges, Türkiye’nin 59. PISA Yönetim Kurulu Toplantısına ev sahipliği yapmasından memnuniyet duyduğunu belirtti. İlerleyen süreçte yapılacak PISA çalışmalarının ve raporlama süreçlerinin ele alındığı toplantıda, eğitim vizyonlarıyla uyumlu bir gelecek için iş birliğine vurgu yapıldı.

Toplantıda ayrıca, Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Yelkenci ile OECD Eğitim ve Beceriler Direktörü Sayın Andreas Schleicher arasında gerçekleştirilen ikili görüşmede, Türkiye’nin eğitim alanındaki reform adımları ve gelecekteki iş birliği potansiyelleri ele alındı.

Related Posts

Şap hastalığı nedir, nasıl bulaşır? Şap hastalığı belirtileri

Şap hastalığı nedeniyle hayvan pazarlarından duyurular gelmeye başladı. Kayseri Ticaret Borsası’nın (KTB) sosyal medya hesabından yapılan paylaşım ile KTB Canlı Hayvan Pazarı’nın şap hastalığı önlemleri dolayısıyla kapalı olacağı duyuruldu. Aynı şekilde, Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Kurban Bayramı sonrası artan hayvan hareketliliğine bağlı olarak şap hastalığında riskin yükselmesi nedeniyle hayvan pazarları ve borsaları ikinci bir emre kadar tedbiren kapatıldığını açıkladı. Peki, Şap hastalığı nedir, nasıl bulaşır? Şap hastalığı belirtileri ve merak edilenler…

ALES/2 sınavı ne zaman yapılacak? 2025-ALES/2 sınav giriş yerleri açıklandı mı?

2025 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı’nın (ALES/2) ikinci oturumu için geri sayım başladı. Peki, ALES/2 sınavı ne zaman yapılacak? 2025-ALES/2 sınav giriş yerleri açıklandı mı?

Yeşilçam’ın yıldızı Cüneyt Arkın’ın vefatının üzerinden 3 yıl geçti

Yeşilçam’ın yıldızı Cüneyt Arkın’ın vefatının üzerinden 3 yıl geçti

Cumhuriyet’in haberinin ardından LGS skandalına MEB’den yeni açıklama: Usule aykırılık kabul edildi, ‘sınav güvenliği’ savunuldu

Cumhuriyet’in gündeme taşıdığı LGS skandalında yeni gelişmeler yaşanıyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), sınav kitapçığının usule aykırı şekilde sınav esnasında dışarı çıkarıldığını ikinci kez doğruladı. Bakanlık, sınav güvenliğinin tehlikeye atılmadığını savunsa da, kamuoyundaki tartışmalar ve velilerin endişeleri devam ediyor.

Tarih ve doğanın buluştuğu Şeytan Kalesi seyir terasından izlenebilecek

Tarih ve doğanın buluştuğu Şeytan Kalesi seyir terasından izlenebilecek

LGS sınav sonuçları sorgulama ekranı 2025 MEB.gov.tr | LGS sonuçları ne zaman açıklanacak 2025, açıklandı mı, sonuçlara nereden bakılır? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sonuç tarihi açıklandı!

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sonuçları tarihi yaklaşırken, gözler de Milli Eğitim Bakanlığı duyurularına çevrildi. Ortaokul 8’inci sınıfta eğitim gören 1 milyondan fazla öğrenciye yönelik yapılan LGS sınav sonuçları değerlendirmeleri başladı. LGS kapsamındaki merkezi sınavın cevap anahtarı ile netlerini hesaplayan öğrenciler, bir yandan da LGS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak 2025? sorusuna yanıt aramaya başladı. Sınav sonuçlarının değerlendirilmesinde sözel ve sayısal bölümlerdeki her bir alt test için doğru ve yanlış cevap sayıları belirlenecek. Her bir öğrencinin, her bir alt testine ait ham puanı, ilgili teste ait doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının üçte biri çıkarılarak hesaplanacak. Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) takvimine göre LGS sonuçları açıklandıktan sonra tercih maratonu başlayacak. Tüm dikkatler şimdi ‘LGS sınav sonuçları açıklandı’ duyurusunda. Peki, LGS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak, açıklandı mı? LGS sonuçlarına nereden bakılır? İşte, MEB takvimi