2025 yılı buğday biçim ücretleri belli oldu

Seyhan, Tarsus ve Yüreğir Ziraat Odaları Toplantısında 2025 Yılı Buğday Biçim Ücretleri Belirlendi

Mersin Tarsus, Adana Seyhan ve Yüreğir Ziraat Odaları işbirliğiyle gerçekleştirilen toplantıda, 2025 yılı buğday biçim ücretleri belirlendi. Toplantı sonucunda, ilçe sınırları içinde geçerli olmak üzere dekar başına 250 TL olarak önerilen buğday hasadı ücretleri kararlaştırıldı. Yapılan toplantıda alınan karara göre, sulu buğday için dekar başına 250 TL, kuru buğday için ise 220 TL biçim ücreti tavsiye edildi.

Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, toplantının ardından yaptığı açıklamada, çiftçilerin emeğiyle yetiştirdiği ürünlerin zamanında ve uygun koşullarda hasat edilmesinin tarımsal üretimin sürdürülebilirliği açısından büyük önem taşıdığını vurguladı. Başkan Doğan, “2025 yılı buğday hasadı için biçerdöver ücretlerini belirleme amacıyla Seyhan ve Tarsus Ziraat Odası temsilcileriyle bir araya geldik. Ortak görüşümüz doğrultusunda aldığımız karara göre; sulu buğdayın dekar başına biçim ücreti 250 TL, kuru buğdayın ise 220 TL olarak tavsiye edildi” açıklamasında bulundu.

Başkan Doğan, üreticilerin belirlenen ücretler doğrultusunda hareket etmelerinin, hizmet kalitesini artırarak muhtemel anlaşmazlıkların önüne geçeceğine dikkat çekti. “Ücretleri belirlerken hem üreticiyi hem de biçerdöver hizmeti sunan operatörleri dengeli şekilde korumayı amaçladık. Tarımsal üretimi destekleme ve geliştirme çalışmalarımıza kararlılıkla devam edeceğiz. Çiftçilere hayırlı ve bereketli bir hasat sezonu geçirmelerini diliyoruz” şeklinde konuşan Başkan Doğan, tarımsal üretimin geliştirilmesi yönündeki çabalarına devam edeceklerini aktardı.

Related Posts

39 trilyon dolar zara kapıda: Tarım çökebilir mi?

Ramsar Sözleşmesi olarak da anılan Sulak Alanların Korunması Sözleşmesi Sekretaryası, “2025 Sulak Alanların Küresel Durumu: Sulak Alanların Değeri, Korunması ve Finansmanı” başlıklı rapor yayımladı. Sulak alan kaybı ile bu eğilimi tersine çevirmek …

Altının onsu yılın ilk yarısında yatırımcısını sevindirdi

Altının ons fiyatı, yılın ilk yarısında ABD tarifeleri, merkez bankası alımları ve doların zayıflamasıyla rekor seviyelere yükselirken, ikinci yarıda küresel risklerin azalması beklentilerine paralel olarak dengelenme öngörülüyor.

Ne Ordu, ne Giresun ne de Trabzon: Zirve şaşırttı: İşte en çok fındık üreten o ilçe

Dünyadaki fındık üretiminin yüzde 70’ini Türkiye karşılıyor. Karadeniz’in göz bebeği en çok bu ilde yetişiyor! Ne Giresun ne ordu… İşte Türkiye’nin en çok fındık üretimi yapan 20 ilçesi… 20. Tirebolu, Giresun – 13 bin 348 ton 19. Bulancak …

Mirasyedi gibi satıyorlar

Mirasyedi gibi devletin elindekileri satan iktidar şimdi de Maliye’nin vergi binasını satmak için hazırlık başlattı. Özelleştirme furyasıyla 2 baraj da satıldı.

Merkez Bankası’nın rezervleri belli oldu

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın rezervleri yaklaşık 10 milyar dolar arttı.

Çekya hazinesi dövizle doldu

Çekya’nın döviz rezervleri Haziran 2025’te 161.1 milyar dolara yükselerek son üç yılın en yüksek seviyesine çıktı. Çekya Merkez Bankası’nın yayımladığı verilere göre, Mayıs ayında 159.1 milyar dolar olarak revize edilen rakamdan sonra yaşanan bu …